top of page
pexels-david-bartus-1166209_edited.jpg

Ето я и нашата малка тайна...

farmer-1500007-1270725_edited.png

Нашите лавандулови полета се намират в Североизточна България на 50км от гр. Добрич,  там където слънцето е най-силно и почвите най-плодородни. Отглежгаме ги с много труд и любов, две важни съставки, които присъстват и в нашите натурални продукти. 

3216765-200_edited.png

За нас е изключително важно запазването на чистотата и натуралните свойства на нашето масло. Затова ние не третираме полетата с препарати, а прилагаме ръчно окопаване и прекопаване. По този начин не стресираме тези красиви цветчета и оставяме слънчето нежно да ги гали.

Лято е, около 30-ти Юни и силна жътвата започва около обяд, когато слънцето е най-силно, за да може нежното и ароматно етерично маслото да се качи обратно в цвета. А когато започне жътвата започва да се рее из въздуха уникалният и богат аромат на туко-що окосена лавандула.

Картина1_edited.png

След като съберем нашите красиви цветове от полето, е време ценото лавандулово масло да бъде извлечено от тях. За да можем да го извлечем по най-натуралния начин, ние използваме парна дестилация. Самият процес е като все едно сте на СПА процедура. Навсякъде се носят лавандулови пари, които още там ти правят кожата уникално мека и ароматизирана. 

svc_edited.png
gfbb_edited.png
cb_edited.png

След като бъде извлечено нашето лавандулово масло, то бива анализирано в уторизирана лаборатория, където се проследява неговото качество и концентрация. След успешно преминаване на редица тестове, то бива преплетено с други натурални съставки за да бъде създадена твоята   Latifolia

bottom of page